183 YILLIK CAMİNİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Ordu’nun Çaybaşı ilçesi İlküvez Mahallesinde bulunan 183 yıllık Asak Camisinde çevre düzenlemesi nedeniyle yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 14:20

Ordu’nun Mirası Camiler içerisinde yer alan 183 yıllık Asak Camisi için, Cami İmamı Ali Paspas’ın girişimleriyle başlatılan çevre düzenlemesi devam ediyor. Hayırsever kişilerin destekleriyle alt yapı, beton, parke taşı, ve bir çok iyileştirmelerin yapıldığı çevre düzenlemesi sonrası cami cemaati de boş durmayarak çalışmalara yardımcı oluyor.

İlküvez Mahalleleri yakınlarında bulunan 11 köyünde kullandığı Asak Camisi, 1840 yılında yapılarak ilk hizmete sunuldu. İçerisinde tarihi geçmişi olan caminin, yenilenme çalışmaları için Cami İmam Ali Paspas harekete geçerek vatandaşlara sosyal medya hesabından destek çağrısında bulunmuş ve yaptığı girişimler sonucunda çalışmalarına başlanmıştı. Çalışmalar neticesinde imkânı olan herkesi destek olmaya davet eden Cami İmamı Ali Paspas, “Ustalarımızın ellerine sağlık. Yeni demirimiz geldi. Temel atmaya çok az bir zaman kaldı. Herkesi imkânı ölçüsünde buradaki hayırdan hisse almaya davet ediyorum” dedi. Haber: Ümit Güngör