ARABULUCULAR, ARABULUCULAR GÜNÜNDE BULUŞTU

14 Kasım'da kutlanan Arabulucular Günü vesilesi ile Fatsa Komisyonu'nda hizmet veren Fatsa, Kumru, Korgan ve Aybastı'da görev yapan 40'a yakın hukukçu arabulucu bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2023 00:41
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2023 00:41
fatsagazetesi.net

Hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir "alternatif uyuşmazlık çözümü" yöntemi olarak başvurulan Arabuluculuk; tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkeme yönlendirmesiyle çözmelerinde kullanabilecekleri bir usul...

Esnek ve etkili oluşu arabuluculuğun iş yaşamı, aile, okul ve hatta milletler arası uyuşmazlıklarda bile uyuşmazlığın taraflarını doğru noktada buluşturan bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olmasını sağlıyor. Aralarındaki uyuşmazlığı, kendi istekleriyle ya da bir mahkemenin önerisi ile arabulucunun eşliğinde çözmeye karar veren taraflar, uyuşmazlık konusunu arabulucuya ileterek, tamamen tarafsız, ön yargı ve yargıdan uzak bir arabulucu eşliğinde, sorunlarını tartışma ve kendileri için en iyi çözümü, bulma fırsatı elde edebiliyor.

İşçi işveren ve özellikle günümüzde önem arz eden kiralayan kiracı uyuşmazlıklarında etkin ve hızlı çözümler sağlanarak hazırlanan tutanaklar mahkeme kararı kuvvetindedir. Ayrıca her türden uyuşmazlıklar da deneyimli arabulucular tarafından müzakereler sonunda anlaşma ile sonuçlandırılmaktadır

Mahkeme masrafları ve harçları olmaksızın daha ekonomik olması ve sürecin tarafların katkısı ile hızlıca sonuçlandırılması tercih edilmesinde önemli etkendir.