ATATÜRK, LAİK VE MODERN DEVLETİN MİMARIDIR

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2023 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2023 17:03

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Başkan Kibar, “85 yıl önce fikirleri, yaşamı ve eserleriyle ölümsüzlüğe yolcu ettiğimiz, başarılarla dolu bir hayat yolculuğu yapan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna öncülük edip yolculuğunu laik ve modern bir devletin mimarı olarak noktaladı. dedi.

“DEMOKRATİK BİR CUMHURİYET VE AYDINLIK YARINLAR ARMAĞAN ETTİ”  Gerçekleştirdiği devrimlerle ulusumuza demokratik bir Cumhuriyet ve aydınlık yarınlar armağan ederek çağdaş dünyanın yolunu açmıştır diyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Büyük önderin bizlere hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onun üzerine çıkmak, ancak bizlere bıraktığı ilke ve inkılâplarını yaşatarak ve Atatürk’ün izinden yürüyerek mümkün olabilecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; 100’üncü şan ve şeref yılına ulaştığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün manevi şahsiyeti önünde saygıyla eğiliyor, en büyük eseri Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatma kararlılığımızı yineleyerek, aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.” İfadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ