BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ! FATSA, CUMHURİYETİNİN YAŞ GÜNÜNÜ COŞKUYLA KUTLADI

Fatsa’da binlerce vatandaş Cumhuriyet için yürüdü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Fener Alayı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 22:52
fatsagazetesi.net

15 Temmuz Özgürlük ve Demokrasi Meydanında başlayacak olan yürüyüş öncesi onlarca vatandaş ellerinde Türk Bayrağı ile alana gelerek beklemeye başladı. Akşam saat 18.30’da başlayan yürüyüşte ise Fatsa tarihinde görülmemiş kalabalık Cumhuriyeti için bir araya geldiler.  7’den 70’e binlerce kalabalığın toplandığı Demokrasi Meydanında Fatsa Atatürk Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Bando takımının arkasında metrelerce uzunluğunda ki Türk Bayrağı gençler tarafından taşındı. 

Fatsa sokaklarında ellerinde Türk Bayrakları, Fenerlerle yürüyen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanına gelerek alanı tamamen doldurdular. Kalabalık meydana sığmayarak arka sokaklara kadar taştığı Cumhuriyet Kutlamalarında 100. Yıl marşları çalındı ve Cumhuriyetin 100. Yılı gencinden yaşlısına binlerce vatandaş tarafından coşkuyla kutlandı. 

Cumhuriyetin 100. Yılında böyle coşkulu kalabalığı gören çoğu vatandaş gözyaşlarını tutamazken, bu atmosferin gurur verici olduğunu dile getirdiler.