ÇAYA YÜZDE 22 ZAM GELDİ!

Çaykur, çay fiyatlarına yüzde 22 zam yaptı. Yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, bu yılki yaş çay alım fiyatını kilogram başına 17 lira olarak belirlemişti. 

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:14

Elektrik ve akaryakıt fiyatlarında yaşanan zamların ardından çay fiyatlarına da zam geldi. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur) çaya yüzde 22 zam geldiğini duyurdu. Yeni fiyat listeleri toptan satış yapan şirketlere gönderdi. Tarım ve Orman Bakanlığı, 2024 yılı için yaş çay alım fiyatını kilogram başına 17 lira olarak belirledi ve üreticilere 2 lira destekleme bedeli sağlayacak.

ELEKTRİK VE BENZİNE ZAM

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik fiyatlarına yüzde 38 zam geldiğini açıklamıştı. EPDK'den yapılan açıklamada, "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 artış yapıldı" denildi.

Öte yandan benzin fiyatlarında da artış yaşandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının ardından altı aylık üretici enflasyonunun belli olmasıyla yaklaşık yüzde 20'yi bulan üretici enflasyonu, akaryakıttaki maktu ÖTV'nin oranını da değiştirdi. Bu orana göre benzinde 2.21 lira, motorinde 2.07 lira, otogaz fiyatına 95 kuruş zam geldi.