ÇERKEZLER TEPESİ PROJESİ DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR

Fatsa’nın nüfusu özellikle yaz sezonunda büyük artış gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2023 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2023 13:36

Hinderlandında bulunan 10’a yakın ilçede yaşayan ve bu insanların sahil yaşantı ihtiyaçlarını Fatsa ilçesini tercih etmeleri nedeniyle mesire alanı ihtiyacı baş gösteriyor.

Fatsa’da Belediyeye ait olan Taşlıca Asma Köprü Mesire Alanı, Uzunkum Plajı Mesire Alanı ve Çamlık Mesire alanı nüfus yoğunluğu nedeniyle ihtiyaca cevap veremez noktaya geldi.

Hal böyleyken gözler Fatsa Belediyesi’nin yapmaya başladığı Çerkezler Tepesi Mesire Alanına çevrildi.

Aybastı ilçesinden olduğunu ve yaz aylarında belli zamanlarda Fatsa’da yaşadıklarını belirten Ahsen Aydoğan isimli vatandaş, “Fatsa Belediyesi’nin Çerkezler Tepesi Projesi’ni sosyal medyadan takip ettik. Fatsa’da mevcut bulunan mesire alanlarında yer bulabilmek için çok sabahtan gidip yer kapmak lazım ama o da bir gününüzü alıyor. Çerkezler Tepesi projesini incelediğimizde Dolunay’ın zirvesinde kır çay bahçesi, oldukça geniş piknik alanı, çocuk oyun alanları ve spor alanı, gezi parkurları, her biri ahşap malzeme kullanılarak yapılmış konaklama yerleri olan bir proje görüyor.” dedi.

Ramazan Çilingir isimli vatandaş ise Çerkezler Tepesi Projesini aslında bu yaz açılır diye umduklarını ifade ederek, “Dolunay mahallemizde direk denizi ve şehir merkezini gören projeyi dört gözle bekliyoruz. Bu proje hayat geçtiğinde insanlar rahat bir nefes alacak.” diye konuştu.

Haber;İslam DURAN