EVİMİZDE SİNEK VE BÖCEKLERİ NASIL UZAK TUTARIZ?

Hava sıcaklarının artmasıyla artan sinekler ve uçan böcekler için günümüzde çok sayıda kimyasal çözüm olsa da çoğu vatandaş doğal yöntemleri denemekten vazgeçmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 23:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 23:44
fatsagazetesi.net

Yaz aylarında çoğalan sinek ve böcekler için geçmişte büyüklerimiz onlarca yönteme başvururken, günümüzde kolaya kaçılmasından dolayı bu yöntemlerin çoğu unutuluyor. Kimyasal ilaçlar yerine doğal yöntemleri tercih eden vatandaşlar ise fesleğenden, sirkeye birçok ürünü evlerinin belli alanlarına bırakıyorlar.

Peki doğal yöntemlerle evimizi sinek ve böceklerden nasıl koruruz?

Fesleğen, ada çayı, kahve… Fesleğen saksıları, karasinek ve sivrisineklerin hoşlanmadığı kokular yayarak, evden uzak durmalarını sağlar. Kekik de aynı şekilde sinekleri kaçırır. Hatta açık alanda otururken sineklerin sizi rahatsız etmesini istemiyorsanız taze kekik yapraklarını ellerinizde ovalayıp cildinize sürebilirsiniz.

Tarçın... Tarçın, etkili bir böceksavardır. Kapı eşikleri, pencere aralıkları gibi yerlere serptiğinizde haşerelerin eve girmesini engelleyecektir. Çiçekler sinek ve böcek yapıyorsa, diplerine az miktarda toz tarçın serpmek etkili olur. Aynı zamanda esansiyel yağ olarak suyla karıştırılıp cilde sürülerek yine sinekleri uzak tutar.

Karanfil... Yaban arılarını savuşturduğu bilinen karanfil, sineklere karşı da etkilidir. ...

Sarımsak... Sinekler sarımsak kokusundan nefret eder.

Haber;İslam Duran