FATSA TRAFİĞİ FELÇ OLUR!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatsa’nın Hacı Hulusi Baba Caddesi üzerinde başlattığı yol daraltma çalışması, vatandaşlardan da tepki çekti.

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2023 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2023 11:56
fatsagazetesi.net

Sabah saatlerinde başlayan çalışma ile Hacı Hulusi Baba Caddesinin Sakarya Caddesi ile Yeni Kumru Caddesi arasındaki bağlantıyı sağlayan 10 metrelik bölüm trafiğe kapatıldı. Cadde üzerinde bulunan esnaflar ne olduğunu anlamaya çalışırken, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait araçtan inen personeller kaldırım kenarındaki bordürleri kırmaya başlayınca olay aydınlığa kavuşmuş oldu.

Caddenin Emniyet Müdürlüğü istikametine doğru sol tarafında yaşanan araç parkları vesile edilerek yolun tek şeride düşürüldüğü bilgisi ise kafaları karıştırdı. Mağazalar başı istikameti ile Kurtuluş istikametinden gelerek Kaymakamlık tarafına devam etmek isteyen araçların kullandığı tek geçiş güzergâhının tek şeride düşürülmesi, zaten çileye dönüşen Fatsa trafiğinde rahatlamadan çok karmaşıklığa sebep olacak.

Şehrin diğer tarafına geçmek isteyecek araç sahipleri, Karadeniz Sahil Yolundaki döner kavşağı kullanmak zorunda kalacak ve zaten günü her saatinde kilitlenen meydan ışıklarını yükü kat be kat artacak.

Cadde üzerinde park eden ve trafik akışını engelleyen araçlara ceza yazılması yerine caddenin daraltılmasını anlamakta zorluk çektiğini ifade eden çevre esnafı, ticaretinde olumsuz etkileneceğinden şikâyetçi.

Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu yanlıştan bir an evvel dönmesi ve “Ben yaptım oldu” mantığını terk etmesi gerekiyor. Aksi halde ilk fırsatta eskiye dönüş yapılması kaçınılmaz bir hal alır ve kaynaklar da heba edilmiş olur.

Haber;İslam DURAN