FINDIĞA BİR DARBEDE FİSKOBİRLİK’TEN!

Serbest piyasada düşüşe geçen fındık fiyatlarına bir şok da Fiskobirlik’ten geldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 12:20

Düşün kervanına katılan Fiskobirlik fındık fiyatını 110 liraya çekti. Üretici temsilcileri ise yaşanan düşüşlere tepki göstererek, konunun takipçileri olacaklarını ifade etti. 

Fındıkta yeni hasat dönemine sayılı günler kala düşüş oyunlarında düğmeye basıldı. İhracatta rekor kırarak ülke ekonomisine büyük girdi sağlayan yeşil altında yaşanan düşüşler şok etkisi yarattı. Üretici temsilcileri düşüşün nedenini ise açıklanacak taban alım fiyatını etkilemek için kasıtlı yapıldığını iddia etti. 

FİSKOBİRLİKTE DÜŞÜŞ KERVANINA KATILDI

Üreticiye bir şokta Fiskobirlik’ten geldi. Serbest piyasadaki düşüş kervanına katılan Fiskobirlik’te fiyatları 110 liraya çekti. Düşüşle ilgili bir açıklama yapılmazken üretici temsilcilerinden tepki geldi. Yeni sezon öncesi açıklanacak taban fiyatlarını etkilemek için düğmeye basıldığını belirten yetkililer: “Üretici birliğide bu oyunlara dahil olmuşsa üreticiler yalnız kalmış demektir. Üreticinin emeğine, alın terine kim göz dikmişse yazıklar olsun. Ülke ekonomisine büyük katkı sunan bir ürünün böyle ucuz oyunlara alet edilmesi hiç yakışmıyor. Biz üretici temsilcileri olarak sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.