GEREKSİZ BUTON KULLANIMI TAKSİCİLERİ MAĞDUR EDİYOR

Ordu’da taksiciler, şehirdeki bazı duraklarda bulunan taksi çağırma butonuna vatandaşların gereksiz yere basılmasından dolayı kimi zaman mağduriyet yaşadıklarını söylediler.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2023 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2023 15:00

Vatandaşlara hizmet olsun diye Altınordu ilçesinde duraklara yakın noktalara yerleştirilen buton, gereksiz kullanımlarda taksicileri zor durumda bırakıyor. Butona basıldığında durakta zil çalıyor, sıradaki taksi ise müşteri olduğunu düşünüp duraktan ayrılıyor. Ancak taksiciler, özelikle trafiğin yoğun olduğunu akşam saatlerinde gereksiz yere butona basıldığını, bu durumla çok karşılaşabildiklerini, kimi zaman ise çocukların butonu kullandığını söylediler. Taksiciler bu konuda vatandaşların daha dikkatli olmaları gerektiğini ifade ettiler. 

Altınordu ilçesi Düz Mahalle’de bulunan taksiciler, bu duruma karşı vatandaşlı daha duyarlı olmaya davet etti. Vatandaşların kendilerine sunulan bu hizmeti kötüye kullanmamaları gerektiğini anlatan taksiciler, “Taksi çağırma butonları bizim duraklarımızın yakınında. İnsanlar durağa gelmeden taksi çağırsın diye konumlandırıldı. Ancak bazı zamanlarda insanlar yanlışlıkla veya kasıtlı olarak basabiliyor. Özellikle akşam saatlerinde trafik yoğun olduğu zamanlarda durağa geri dönüşümüz zaman alıyor. Özellikle çocuklar daha çok butona basıyor” dediler.

Haber Merkezi