“GİZLİ ELLER YİNE DEVREYE GİRDİ”

Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatlarında yaşanan şok düşüşe üreticilerden tepki geldi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 13:48

Yeni sezon için açıklanacak taban fiyat öncesi yaşanan düşüşlere tepki gösteren üreticiler: “Fındıkta maliyetler artıyor, fiyatlarlar tersi yönde düşüyor. Bu yılda fındıkta oyunlar başladı. Gizli eller yine devreye girdi.” dedi.

Yaklaşık iki haftadır 115 liraya sabitlenerek yükselmesi beklenen fındık fiyatlarında bir şok düşüş daha yaşandı. Düşüşlerin ardından 110 lira bandına gerilen fındık fiyatları üreticiyi endişelendirdi. Yeni sezon için açıklanacak taban fiyat öncesi art arda yaşanan düşüşlere tepki gösteren üreticiler: “Fındıkta oyunlar başladı. Her yıl olduğu gibi bu yılda gizli eller devreye girdi.” dedi.

“DENEME TAHTASI HALİNE GELDİK”

Fındıkta maliyetler artarken, fiyatların düşmesine sitem eden üreticiler: “Hangi maliyeti düşürdünüz de fındık fiyatı geriledi. Açıklayın bunu üreticiye. İhracatta rekor kırılıyor, piyasada fındık yok ama fındık düşüyor. Bunu açıklayacak ne bir yetkili nede bunu anlayabilecek kafamız kalmadı. Üreticiyle  dalga geçtikleri yeter artık. Deneme tahtası haline geldik. Sabrımız tükendi artık. Üretici küserse sonucunu ülke olarak çekeriz.” ifadelerini kullandı.