KARADENİZ HAMSİSİ UYGUN FİYATIYLA YÜZ GÜLDÜRÜYOR

Karadeniz’de bu yıl oldukça bol görülen ve sezonun başlarında olmasına rağmen 50 TL’den satılan hamsi, balıkçıları ve vatandaşları memnun ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 16:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 16:37

1 Eylül tarihinde ‘Vira Bismillah’ diyerek denize açılan Karadenizli balıkçılar, geçen sezon bol miktarda avlanan palamut balığından umduklarını bulamadı. Balıkçılar, bu sezonun hamsi yılı olduğunu ve Karadeniz açıklarında bol miktarda avlanıldığını belirterek, sezondan umutlu olduklarını söyledi.  Balıkçılar, hamsinin yanı sıra diğer balık çeşitlerinde az da olsa azalma olduğunu belirterek, yerli hamsiye olan talebin yüksek olduğunu söyledi. Balıkçılar, kalkan ve torik balıklarının en pahalı balıklar arasında yer aldığını, en uygun fiyatlı balığın ise hamsi olduğunu söyledi.

Altınordu ilçesinde balıkçı esnafı Aydın Ceylan, müşterilerin özellikle hamsiye fazla talep gösterdiğini belirterek, “Şuanda Perşembe açıklarında avlanan hamsinin kilogram fiyatı 50 TL. Vatandaşlar istavrit ve hamsiye çok fazla talep gösteriyor. Bu yıl palamut yok ama torik var, o da pahalı, tanesi 400-500 lira arasında değişiyor. Bir diğer pahalı balık ise kalkan, küçük boyutlu olanlarının tanesi 300 TL” dedi. Ceylan, deniz levreğini 180, barbunun 100, istavritin 50, zargananın 150, somonun 130, küçük boy kalkanın ise 300 TL’den satıldığını söyledi.

Haber Merkezi