KOÇALAN GÜVEN TAZELEDİ: YÖNETİMDE ÜNYELİ, FATSALI VE KUMRULU İSİMLERDE VAR

İstanbul Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Genel Kurulda yeniden seçilen Mevcut Başkan Adil Koçalan güven tazeledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 14:51

Türkiye’nin en büyük federasyonlarından birisi olan İstanbul Gazeteciler Federasyonu genel kurulu Şişli’de bulunan Federasyon Genel Merkezi’nde düzenlendi. Divan Başkanlığını (AVKON) Avrasya Medya ve İletişim Konfederasyonu Genel Başkanı Ünyeli Şakir Gürel, Divan Başkan Yardımcılığını TİMEF Genel Başkan Vekili Ünyeli Sultan Tapdık, Divan Katipliğini Türkiye Basın Birliği Başkanı Yıldıray Denizbarak ve genel kurulun moderatörlüğünü ise, İGAFED Genel Sekreteri Ufuk Güngör gerçekleştirdi. Genel Kurulda konuşma yapan Divan Kurulu Başkanı Şakir Gürel;  Türkiye genelinde 400’ün üzerinde medya derneği var ama hiçbiri bir yaraya merhem olamıyor. Bunun nedeni ise kendi aramızda birlik ve beraberliği kuramamış olmamızdır. Bizler bir araya gelerek basın ve medya  dernekleri kuruyor,  buralara üyeler alıyoruz. Ama vasıflı bir gazete olabilmek için gereken koşulları oluşturamıyoruz. Bu  nedenle en kısa zamanda basın meslek odamızı hayata geçirmek için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. İstanbul ismini taşıyan bir gazeteciler federasyonu bugüne kadar olmadı.  Bu İstanbul için önemli bir eksiklikti,  bunu İGAFED’in kurulmasıyla tamamlamış oluyoruz. Emeği geçen herkese başta Genel Başkan Adil Koçalan ve Yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra önemli olan Federasyonumuzun hakkettiği değeri bulması ve uluslararası alanda ses getiren projelere imza atması olacaktır dedi. Genel Başkan Adil Koçalan, “Değerli arkadaşlar bizler İGAFED olarak toprağa bir fidan diktik. Bu fidanı yeşerterek büyütüp bir ormana dönüştürmek bizlerin görevi. Bu nedenle var gücümüzle ve özveriyle çalışarak yeni başarı hikayelerini hep birlikte yazacağız. İGAFED yerli ve milli bir sivil toplum kuruluşudur. Milli ve manevi değerlerine bağlı, ülke çıkarlarını daima gözeten bir üst kuruluştur.  Çok yakında hazırlıklarını tamamladığımız İGAFED Medya Akademisi projemizi hayata geçiriyoruz. Aynı zamanda değeli başkanım Şakir Gürel’in de ifade ettiği gibi basın meslek odamızın faaliyete geçmesi için gerekli olan çalışmaları da yürütüyoruz.

Sektörün ve gazetecilerin mesleki sorunlarının görüşülmesinin ardından yapılan seçimlerde federasyon organlarına şu isimler seçildi: Yönetim Kurulu Üyeleri 1- Adil Koçalan 2- Yavuz Yılmaz 3- Ufuk Güngör 4- Osman İslam 5- Adnan Bulut 6- Murat Marap 7- Hilmi Karayiğit 8- Sefai Uzunyurt 9- Ahmet Durkaya 10- Abdulmuttalib Bayram 11- Gülçin Polat 12-Namık Kemal Tuncer 13- Yaşar Geler Denetleme Kurulu Asil Üyeleri 1- Metin Dinçer 2- Raif Çevirme 3- Nazım Gülmez Konfederasyon Delegeleri 1- Adil Koçalan 2- Yavuz Yılmaz 3- Ufuk Güngör 4- Osman İslam 5- Adnan Bulut 6- Murat Marap 7- Hilmi Karayiğit 8- Sefai Uzunyurt 9- Ahmet Durkaya 10- Abdulmuttalib Bayram 11-  Gülşah Özangi Önümüzdeki günlerde yapılacak görev dağılımının ardından İstanbul Gazeteciler Federasyonu planlanan projelerini gerçekleştirmek üzere süratle çalışmalarına başlayacak. Haber: Ümit Güngör