KUDUZA KARŞI HAVADAN İLAÇLAMA

“Türkiye’de Kuduza Karşı Oral Aşı Temini Projesi” kapsamında yabani hayvanlara karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2023 15:41

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada bu yol içerisinde 29 ilde aşılı yemlerin uçaktan atımı yapılacağı açıklandı. 

Bakanlığa bağlı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, sonbahar dönemi aşılama çalışmalarına Erzurum'dan başladı. Aşılama çalışması, Erzurum'un yanında, Sinop, Samsun, Amasya, Çorum, Yozgat, Tokat, Sivas, Nevşehir, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Ağrı, Kars, Ardahan, ERzincan ve Tunceli'de gerçekleştirilecek.

Ordu’da da ahır hayvanlarında görülen kuduz vakaları neticesinde bir çok mahalle karantinaya alınmıştı. İlaçlama yapılacak iller arasında Ordu’ya yer verilmedi. 

Yaban hayvanlarına karşı kuduzun önüne geçmek için yapılan çalışma kapsamında ise 29 ilde 2 Milyon 640 bin doz aşılı yemin havadan bırakılacağı öğrenildi.  Tarım ve Orman Bakanlığı, yabani hayvanların dışında sahipli kedi ile köpekleri de il ve ilçe müdürlüklerinde aşılarken, sahipsiz kedi ve köpeklerin aşılanması için yerel yönetimlere aşı temin ediyor.

Haber: İslam Duran