Konuyla ilgili Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz: “Amacımız, İlimizde bulunan göl ve göletleri balıklandırarak, sportif balık avcılığının geliştirilmesi ve turizme yönelik çalışmalara katkı sağlayarak, ekonomimize katma değer sağlanmasıdır.” dedi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında Ordu’da su ürünleri potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla, Amasya Yedikır Su Ürünleri Üretim Tesisinden alınan 100 bin adet yavru sazan balığı Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası Göleti, Fatsa İlçesi Gaga Gölü ve Mesudiye İlçesi Çiğ Gölüne bırakıldı.
GAGA GÖLÜ’DE YAVRU SAZAN BIRAKILDI
Konu hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Kemal Yılmaz; "Bakanlığımız tarafından su ürünleri potansiyelini artırmak ve sportif balık avcılığı ile olta balıkçılığını geliştirmek amacıyla ülkemiz genelinde göl ve göletleri balıklandırma çalışmaları yapılmaktadır. Bu kapsamda Bakanlığımız Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, İl Müdürlüğümüze tahsis edilen 100 bin adet yavru sazan balığı Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası Göleti, Fatsa İlçesi Gaga Gölü ve Mesudiye İlçesi Çiğ Gölüne bırakılmıştır.” diye konuştu.
“EKONOMİMİZE KATMA DEĞER KATACAK”
Yılmaz, amaçlarının Ordu’da bulunan göl ve göletleri balıklandırarak, sportif balık avcılığının geliştirilmesi ve turizme yönelik çalışmalara katkı sağlayarak, ekonomiye katma değer sağlanmak olduğunu kaydederek: “Bu amaçla daha önceki yıllarda da balıkçılığın geliştirilmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından balıklandırma çalışmaları yapılarak göl ve göletlere sazan yavrusu bırakılmıştır. Ülkemiz biyoçeşitliliğin korunması ve su ürünleri kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması suretiyle balık başta olmak üzere su ürünlerinin en az bir kez üremelerine imkân tanınması büyük önem arz etmektedir" açıklamasında bulundu.