ORDU’DA ASIRLIK GELENEK YAŞATILIYOR

Ordu’nun Aybastı ilçesinde dünya evine giren çift ilçede unutulmaya yüz tutan gelenekle dünya evine girdi. Gelini alma merasimini atla yapan damadın yolu patpatla  kesilerek bahşiş alındı. 

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 15:04

Aybastı İlçesi Alacalar Mahallesi Sekağal mevkiinden Derya Akkuş ile Ayhan Kurt iki gün süren bir düğünle dünya evine girdi. Gelin alma merasimi ise son yıllarda unutulmaya yüz tutan atlı gelenekle yapıldı. Damat Ayhan Kurt, gelini baba ocağından süsledikleri ata bindirerek aldı. Geleneklerin eksiksiz yapıldığı düğünde gelin atının önü ise tarım aracı olarak bilinen ve patpat olarak tabir edilen araçla kesilerek bahşiş istendi.

“HAYALLERİM GERÇEK OLDU”

Damat Kurt hayallerindeki düğünü gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, “Hayatım boyunca düğünümün hep böyle olmasını hayal ettim. Unutulan bir geleneği yaşatmak istedik. Eski düğünlerin tekrar yaşanmasını arzuladık. Beklediğimden daha güzel oldu, çok mutluyum” dedi. Derya Akkuş ise eşine teşekkür ederek, ”Çok güzel oldu. Böyle daha çok mutlu oldum. Unutulmayacak bir düğünümüz oldu” diye konuştu.