ORDU’NUN FINDIK REKOLTESİ BELLİ OLUYOR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan devam eden tahmini rekolte belirleme çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2024 12:12

Başkan Soydan: “Rekolte Komisyon ekibi fındık da zararlılar, hastalıklar, dökülmeler, çotanaklardaki boş oranlarını dikkate alarak gerçeğe en yakın tahmini rekolte sonucunu ortaya çıkaracaklar.” dedi. 

Ordu’da 10 kurumun temsilcilerinden oluşan Tahmini Rekolte Belirleme Komisyonunun Ordu’da çalışmaları devam ediyor. Perşembe İlçesinde devam eden çalışmaları İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan ve Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça yerinde inceledi. 

SOYDAN: “GERÇEK REKOLTE ORTAYA ÇIKARILACAK”

Soydan, rekolte tespit çalışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “İlimizde  2024 Yılı findikta tahmini rekolte çalışmaları başladı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinesinde 10 Kurumun temsilcilerinden oluşan komisyonun çalışmalarını Perşembe İlçemizde İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Kemal Yılmaz ve Altınordu Ziraat Odası Başkanı Sn. Atakan Akça ile birlikte ziyarette bulunduk. Rekolte Komisyon ekibi fındık da zararlılar, hastalıklar, dökülmeler, çotanaklardaki boş oranlarını dikkate alarak gerçeğe en yakın tahmini rekolte sonucunu ortaya çıkaracaklar. Komisyon ekibine bu özverili çalışmalarında başarılar diliyoruz.” açıklamasında bulundu.