YÜKSEKLERDE KAR ETKİSİNİ ARTTIRDI, BAŞKANDAN UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından Ordu’nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini arttırdı.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 11:22

Soğuk ve yağışlı hava etkili olduğu Çambaşı Yaylası’nda ise kar kalınlığı 60 santime ulaştı. Aybastı’nın Perşembe Yaylası’nda ise 20 santimetreyi bulan kar kalınlığına karşı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar’dan uyarı geldi. Gündoğar; “Bu güzergahı kullanacak hemşehrilerimizin, zincir kar tipi lastik kullanmaları ve çekme halatı bulundurmaları rica olunur.” dedi. 

ÇAMBAŞI YAYLASI'NDA KAR 60 SANTİMİ BULDU

Soğuk ve yağışlı hava etkili olduğu Çambaşı Yaylası’nda kar kalınlığı 60 santime ulaştı. Akkuş, Aybastı, Gölköy, Mesudiye, Korgan, Kumru ile birlikte Kabadüz ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışına karşı Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile ilçe belediyeleri ve karayolları ekipleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 

BAŞKAN GÜNDOĞAR’DAN UYARI GELDİ

Aybastı Belesiye Başkanı İzzet Gündoğar yoğun kar yağışına karşı sürücüleri uyararak; “İlçemizin yüksek kesimlerinde ve Aybastı Perşembe Yaylamızda yoğun kar yağışı başladı devam ediyor. Karayolları Bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler Aybastı Reşadiye yolunu açık tutmak için çalışmalarına devam ediyorlar. Özellikle bu güzergahı kullanacak hemşehrilerimizin, zincir kar tipi lastik kullanmaları ve çekme halatı bulundurmaları rica olunur. Olumsuz bir durumda şahsıma ait 0532 202 66 52 numaralı telefonu 7/24 arayabilirsiniz. Kazasız ve keyifli yolculuklar diliyor, yağan karın ilçemize hayırlar ve bereketler getirmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı. 

METEOROLOJİDEN PEŞ PEŞE UYARI!

Ordu’da etkisini sürdüren yoğun kar yağışına karşı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden peş peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Yapılan son tahminlere göre, ülkemizin kuzey, iç ve doğu bölgelerinin parçalı bulutlu, yer yer ise çok bulutlu olacağı ifade edildi. İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimleri ile Niğde, Batman ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek bölgeleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar yağışı da etkili olacak.