SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEKLİNİN İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK

Çalışmayan emeklilerin yararlanacağı 5 bin lira ikramiye ödemesine ilişkin emeklilerin dört gözle beklediği tarihe dair açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan geldi.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
fatsagazetesi.net
EMEKLİNİN İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK

Cumhuriyet’in 100. Yılı münasebetiyle duyurulan ve çalışmayan emeklilere ödeneceği açılanan bir sefere mahsus 5 Bin TL’lik ikramiyenin ödeme tarihlerine yönelik belirsizlik ortadan kalktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nda açıkladığı çalışmayan emeklilere 5 Bin TL için gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrilmişti. Emeklilere 5 bin lira ödenmesine ilişkin hazırlanan düzenleme, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. 'Emeklilere Bir Defaya Mahsus 5 bin lira Ödeme Düzenlemesi' önergesi görüşüldü ve torba yasaya eklendi. 

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği ödemenin hangi tarihte yapılacağı ise merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödemelerin ise Kasım ayının 15'ine yakın yapılacağını ifade etti.

Yapılan hesaplamalara göre yaklaşık 12 milyon emekliyi ilgilendiren bir sefere mahsus ödenecek 5 Bin TL’lik ikramiyeden SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklilerinden emekli olup da çalışmaya devam edenler yararlanamayacak. EYT’ye başvuran ancak henüz aylığı bağlanmayanlar da destekten yararlanabilecek. Dul ve yetim aylığı alanlara da maaşları oranında destek sağlanacak.

Haber;İslam DURAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.