SON DAKİKA
Hava Durumu

“ARTIK HERKES NE İSTEDİĞİNE Bİ KARAR VERSİN”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı  Atakan Akça açıklanan fındık yevmiyesi ve patoz ücretlerine yapılan eleştirilere sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
“ARTIK HERKES NE İSTEDİĞİNE Bİ KARAR VERSİN”

Akça: “Hiç bir üretici piyasada konuşulana itibar etmeyecek, birlikteliğini ve dayanışmasını mazeret üretmeden gösterecek. Oluşturulmaya çalışılan yüksek fındık toplama fiyatlarına tepkisini göstermelidir. Belirlediğimiz toplama işçiliği ve diğer işçilikler hem çalışanı koruyacak, hemde üreticiyi koruyacak fiyatlar olmasına dikkat ettik.” dedi.

Akça sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda: “Ziraat Odaları İl Koordinasyonu olarak toplantı yaparak fındık üreticimize,fındık toplama ve diğer işçiliklerinde bir kriter olsun diye tavsiye niteliğinde fiyatlar belirledik ve bütün ziraat odası başkanlarımızın katılımıyla bir basın açıklaması yaparak kamuoyu ile paylaştık. Yaptığımız basın açıklaması ile birlikte bütün sosyal medya sitelerinden yaptığımız açıklama ile ilgili paylaşım yapıldı.” diye konuştu.

“İŞÇİ YEVMİYELERİNİ 1500 TL Mİ YAPSAYDIK?”

Yapılan sosyal medya paylaşımlarına değinen Başkan Akça: “Öyle yorumlar geldi ki hayretler içerisinde olmamak mümkün değil. Yok bu fiyatları belirleyen ziraat odaları gelsin fındığı toplasın, yok benim 15 günlük işim var bu fiyatlardan bana işçi temin etsin ve bunun benzeri bir çok yorum. Ne yapsa idik fındık toplama işçiliğini piyasada spekülatiflerin dillendirdiği gibi 1500 tl olarak mı açıklasaydık.
Kimse kusura bakmasın benim üreticim yıl 12 ay fındığa hizmet edecek, her türlü hizmetini yapacak, geçimini sağlamak için 1 yıl fındığın gözüne bakacak sonrada 1500 TL fındık toplama işçiliği verip 1 yıl geçimini sağlayacağı fındığı toplama işçiliği yapan simsarlara teslim edecek öylemi. Yok böyle bir yağma kabul eden gelir çalışır, etmeyende kendi bilir.” şeklinde konuştu.

“FINDIK ÜRETİCİLERİNE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR”

Bu zamana kadar bir üreticinin fındığının toplanacak kaldığını görmediğini kaydeden Akça: “Fakat burada fındık üreticilerimizede büyük görev düşmektedir. Hiç bir üretici piyasada konuşulana itibar etmeyecek, birlikteliğini ve dayanışmasını mazeret üretmeden gösterecek,oluşturulmaya çalışılan yüksek fındık toplama fiyatlarına tepkisini göstermelidir. Belirlediğimiz toplama işçiliği ve diğer işçilikler hem çalışanı koruyacak,hemde üreticiyi koruyacak fiyatlar olmasına dikkat ettik.” ifadelerine yer verdi.

“YÜZDE 80 ARTIŞ YAPILDI”

Geçtiğimiz yıl belirlenen fındık toplama ve diğer işçiliklerin üzerine yaklaşık %80 artış yapıldığını belirten Akça: “Tüm üreticilerimize birlik ve beraberliğimizin başlangıcı olacak,hayırlı,bereketli ve bol kazançlı bir fındık sezonu diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.