SON DAKİKA
Hava Durumu

“BALIKÇILARIN SORUNLARI SAYMAKLA BİTMİYOR”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü kapsamında yayımladığı mesajda balıkçıların sorunlarına dikkat çekti. Milletvekili Torun yüksek mazot fiyatları, barınak eksikliği ve ekolojik sorunların balıkçıların belini büktüğünü söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2023 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2023 12:04
Kaynak: Haber Merkezi
“BALIKÇILARIN SORUNLARI SAYMAKLA BİTMİYOR”

Dünyada 700 milyon kişi geçimini balıkçılıktan kazanıyor. Ancak aşırı avlanma ve kirlilik sebebiyle balık stoklarının yüzde 80'i tehdit altında. Bu duruma dikkat çekmek için Dünya Su Ürünleri Yetiştiricileri ve Balıkçılar Forumu'nun 1997'de aldığı kararla her yıl 21 Kasım, 'Dünya Balıkçılık Günü' olarak kutlanıyor.

 
“ZOR ŞARTLAR ALTINDA ALIN TERİ DÖKÜYORLAR”


Milletvekili Torun, yayınladığı kutlama mesajında ise balıkçıların sorunlara dikkat çekerek; “Değeri paha biçilemez deniz ürünlerini bizlere sunan balıkçılarımızın çözülmeyi bekleyen sorunları saymakla bitmiyor. Yüksek mazot fiyatları, barınak eksikliği ve ekolojik sorunlar balıkçılarımızın belini büküyor. Zor şartlar altında alın teri ile ekmeğini kazanan balıkçılarımızın 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü'nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.