SON DAKİKA
Hava Durumu

BAŞKAN KİBAR TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ!

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar kahverengi kokarcaya karşı üreticilere ilaçlama uyarısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 17:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 17:33
Kaynak: Haber Merkezi
BAŞKAN KİBAR TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ!

Tehlikeye dikkat çeken Başkan Kibar: “Son zamanlarda, fındık bahçelerimizde kokarcaların bıraktığı yumurtalardan çıkan nimfler hızla çoğalarak ürünlerimize ciddi zararlar vermektedir. Bu zararlıları kontrol altına almak ve fındık mahsullerimizi korumak adına, ilaçlamanın bu dönemde ve doğru şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır.” dedi. 
Başkan Kibar sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda: “Fındık, bölgemizin en önemli geçim kaynaklarından biridir. Ancak son zamanlarda, fındık bahçelerimizde kokarcaların bıraktığı yumurtalardan çıkan nimfler hızla çoğalarak ürünlerimize ciddi zararlar vermektedir. Bu zararlıları kontrol altına almak ve fındık mahsullerimizi korumak adına, ilaçlamanın bu dönemde ve doğru şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu. 


“BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ”
Fındık üretiminin sürdürülebilirliği ve geçim kaynağının devamlılığı için hep birlikte hareket edilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Kibar: “Zararlılarla mücadelede tüm çiftçilerimizin ve üreticilerimizin duyarlı ve özenli davranması, bu sürecin başarıyla tamamlanmasına katkıda bulunacaktır. Tüm üreticilerimize bereketli ve sağlıklı bir hasat dönemi diler, gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.