SON DAKİKA
Hava Durumu

BU HABERİ OKUMADAN AYAKKABI ALMAYIN!

Günlük kombinlerimizin en önemli parçalarından ayakkabılarımız da Ekim ayı itibarıyla kış moduna girildi. Yaz aylarında sandalet ve terliklerle rahat ve hafif ayakkabıların yerini ise kapalı spor ayakkabılar ya da botlara yöneldiler.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
BU HABERİ OKUMADAN AYAKKABI ALMAYIN!

Kış aylarının başlamasıyla da vatandaşlar mevsime uygun ayakkabı ve bot alışverişlerine başladılar. Artık zincir marketlerde dahi dönem dönem ayakkabı ve bot satıldığı bu günlerde vatandaşlar da cebine uygun ürünler bulmak için mağazaları gezmeye başladılar. 
Yazlık ayakkabılarda aranan konfor ve kalitenin kışlık ayakkabılarda daha da özenle arayan vatandaşlar için Fatsa’da ayakkabı mağazası sahibi Sedat Diktaş, ayakkabı ve bot alırken nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsetti. 
Yalın Ayak Ayakkabı Sahibi Sedat Diktaş yazlık- kışlık ayakkabı ve bot alırken nelere dikkat edilmesi konusunda; "Şu anda ayakkabıcıların reyonlarında her türden ürün var. Hafif ürünler var, ağır ürünler var. İlkbahar, sonbahar, yaza hitap eden ürünler de mevcut. Bez spor ayakkabıdan kışlık su geçirmez ayakkabı ve botlara kadar her şeyi satıyoruz. Kar suyu dahi geçirmeyen, spor ayakkabı da satıyoruz. Siz ürünleri seçerken özellikle tabanını, kışlık ürün istiyorsanız eğer tabanının bir tık daha kalın olmasına, işte içinin sıcak tutmasını istiyorsanız, astar, sıcak astar olmasına dikkat edebilirsiniz. Çünkü havalar soğuduğunda şikayetlerimiz o zaman tespit edebiliyoruz ya da ıslandığında mümkün olduğunca daha yazlık ayakkabıdan uzak durun eğer kışlık istiyorsanız. Yani tam olarak müşteri ne istediğine karar vermeli bence doğru alışverişi yapmalı, doğru zamanda, doğru ürünü giymeli.”dedi.


Özellikle kış mevsimlerinde seçilen ayakkabı ve botlarda su geçirmesi ve taban kayganlığına dikkat eden vatandaşlar için tavsiyelerde bulunan Sedat Diktaş, “Kışlık ürünlerde su geçirmezlik özelliği ve su geçirmezlik özelliği olmayan diye iki grup var ayrı ayrı. Su geçirmezlik özelliği isteyen müşteri üzerinde Waterproof veya water tayt ibaresi yazıyor mu buna dikkat etmelidir.  Waterprowt veya watertight yazısı varsa eğer su geçirmezlik garantisi vardır.  Böyle özel tasarım ürünler var ama her ürünü su geçirmez garantisi yoktur. Bu ürünler suya uzun vadeli dayanıklıdır. Çok fazla ıslatıldığında özellikle deri ürünler suyu dikiş yerlerinden ve gözeneklerinden bizim üzerinde göremediğimiz bir gözenekli  yapıya sahiptir. Gözeneklerinden suyu alma ihtimali vardır. Ha bu damla üzerine düştüğü anda anında içeri girer demek değildir. Çok ıslanırsa yada çok uzun süre kar suyuna maruz kalırsa bu tür ayakkabı veya botlar suyu alabilir.” Diye konuştu.
Ayakkabılarda su geçirme ihtimaline karşıda önerilerde bulunan Yalın Ayakkabı İşletme sahibi Sedat Diktaş, “Bakımlarını da normal su geçirmez ürüne yapmamız gereken bir şey yok. Su geçirebilme ihtimali olan ürünler için özel tasarım silikon spreyler satılıyor. Spreyleri gün içinde sekiz ila on saate kadar su geçirmezlik özelliği sağlıyor. Su geçirmezlik özelliği olan sprey silikonlar montlara ve şemsiyelere de kullanılabiliyor. Bunu sıkıyorsunuz. İnternette, ayakkabı malzemesi satan iş yerlerinde satılıyor.  " ifadelerinde bulundu.

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.