SON DAKİKA
Hava Durumu

“BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL”

Ordulu Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, fındıkta maliyet analizi yapılmadan açıklanan fiyat beklentilerine sert tepti gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:31
Kaynak: Haber Merkezi
“BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL”

Hiçbir maliyet hesabı yapılmadan fiyatların havada uçuştuğunu kaydeden Şensoy: “Her yıl bakıyorum aynı terane bu yılda oluyor. Biri çıkar 130, biri çıkar 150 diğeri 200 ister. Neye göre isteniyor, canları öyle istiyor. Bu iş çocuk oyuncağı değildir. Teknik kişiler teknik çalışmayı yapar rakamı deklare eder ve aklıselim üretenler dahil sadece o değere sahip çıkar.” dedi.

Şensoy sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, uzun yıllardır bölgede rekolte ve en önemlisi fındıkta maliyet analizi yaptıklarını kaydederek; “Amaç şudur 1 kilo fındık üreticiye şuna mal olmuştur şu fiyata satmalı ki bu tarım devam ettirilebilsin. Tek başımıza yaptığımız çok meşakkatli ve yorucu olan teknik çalışmayı alın terine önem veren paydaşlar sahiplensin ki, üreten ürettiği ürününü hakkıyla satabilsin.” diye konuştu.

“MALİYET ANALİZİ YAPILMADAN NEYE GÖRE FİYAT AÇIKLIYORSUNUZ?”

Her yıl olduğu gibi bu yılda hiçbir maliyet hesabı yapılmadan fiyatların havada uçuştuğunu söyleyen Şensoy; “Biri çıkar 130, biri çıkar 150 diğeri 200 ister. Neye göre isteniyor, canları öyle istiyor. Bu iş çocuk oyuncağı değildir. Teknik kişiler teknik çalışmayı yapar rakamı deklare eder ve aklıselim üretenler dahil sadece o değere sahip çıkar. Bu yılda maddi manevi o gücü kendimizde bulabilirsek yine maliyet analizi yapmayı düşünüyorum. Allah yardımcımız olsun.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.