SON DAKİKA
Hava Durumu

DURUGÖL’E KADIN ELİ DEĞECEK!

Yerel seçime sayılı günler kala mahalle muhtar adayları da belli olmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2023 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2023 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
DURUGÖL’E KADIN ELİ DEĞECEK!

Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi’nde Meftune Güler’de muhtarlık yarışında yerini aldı. Güler muhtar seçilmesi durumunda kadının gücünü tüm Ordu’ya ispatlayacaklarını söyledi. 
Güler yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 29 EKİM 2023 de kuruluşunun 100. yıl dönümünde TBMM ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 da Türk kadınına Belediye Başkanı seçilme hakkının verilmesinin 94. yılı, 1933’de Türk kadınına muhtar seçilme hakkının verilmesinin 91. yılı 1934 yılında ise milletvekili seçilme hakkının verilmesinin üzerinden 90 yıl geçmesinden sonra Türk kadını siyasi hakkını sonuna kadar kullanarak, yerel yönetimlerde yerini almaya başlamıştır.


“ADAYLIK YARIŞINDA BİZDE VARIZ”


Durugöl Mahallesinde güzel işlere vesile olmak için adaylık yarışına dahil olduklarını kaydeden Güler; “Mahallemiz adına kuracağımız ekiple güzel işler yapacağımıza inancımız tam. Bu ekipte gençlerinizde yer alacak toplumun her kesimine hitap edeceğiz. Bir ailede baba neyse mahallede de muhtar o demektir. Her şeyden önemlisi kadının neler yapabileceğini Ordu’ya ispatlamak istiyoruz.” dedi. 

Haber: Müjdat Hülür

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.