SON DAKİKA
Hava Durumu

EMEKLİ OKUL MÜDÜRÜ NİHAT ALTAY, “ÖĞRETMENLERİN EN BÜYÜK MUTLULUĞU ÖĞRENCİLERİNİ HAYATA ATILMIŞ, ÜLKESİNE YARARLI BİR İNSAN OLARAK GÖRMELERİDİR”

3 Temmuz 2024 yılında emekli olan Arpalık köyü İlkokulu, Dumlupınar İlkokulu, Ali Rıza Demircan İlkokulu ve Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulunda okul müdürü olarak görev yapan Nihat Altay 24 Kasım Öğretmenler gününde ki programda bir konuşma yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2023 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
EMEKLİ OKUL MÜDÜRÜ NİHAT ALTAY, “ÖĞRETMENLERİN EN BÜYÜK MUTLULUĞU ÖĞRENCİLERİNİ HAYATA ATILMIŞ, ÜLKESİNE YARARLI BİR İNSAN OLARAK GÖRMELERİDİR”


  

Emekli okul Müdürü Nihat Altay konuşmasında, “24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle emekli öğretmenler adına söz almış olarak bulunmaktayım.  5 Ocak 1981 tarihinde dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenliğe başladım.Bu kutsal görevimi 03 Temmuz 2023 'te Dolunay Şehit Kerem Çalışkancı İlkokulunda noktaladım. Kırk iki yıllık meslek hayatımda birçok şehirde birçok okulda çalıştım. Meslek hayatım süresi içinde Vatanına, milletine, bayrağına, dinine, diline, Atatürk İlke ve inkılapları doğrultusunda geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızı yetiştirmeye çalıştım.


  Öğretmenin en büyük tutkusu çocuk sevgisidir. Bu makam önce çocuk sevgisiyle filizlenir. Öğretmenlerin en büyük mutluluğu öğrencilerini hayata atılmış, ülkesine yararlı bir insan olarak görmeleridir. Onlar öğrencilerinin gözünde çağlayan bir pınar gibidir. Bazen kızgın, bazen berrak bazen serin, ama hep sevgi doludur. Eğitimin ve öğretimin temel taşı, kendini bilmenin, gelmişi ve geçmişi yorumlamanın, tanımanın misyonudur. Öğretmenler bir yandan bilgi ve bilim üretebilecek dinamik beyinler yetiştirirken, onların şerefli geçmişinden ilham almalarını tarihimiz ve büyük Türk kültürü ile köprü kurmalarını temin etmektedir.Her doğan güneşin bir batışı vardır, tıpkı insan hayatı gibi. Hiç silinmeyecek anılar, hayaller bırakarak, sevdalar taşıyarak. Bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bize şimdi emekli öğretmen deniyor olsa da ben öğretmen olarak öleceğim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle fikri hür, vicdanı hür nesillerin yetişmesi yine öğretmenlerin emeği ve çabası ile gerçekleşecektir. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Öğrencilerimin umutları umudum, sevinçleri sevincim oldu. Sevgili arkadaşlar;Yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak, yüreğimde hep öğrencilerim, okulum ve siz değerli meslektaşlarım olacaksınız.Başta ebediyete göç etmiş Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Aziz öğretmenlerimi rahmet, minnet ve şükranla anarken, emekli olan meslektaşlarıma, mesleğe yeni atanan genç arkadaşlarıma ve tüm eğitim camiasına sonsuz başarı ve mutluluklar diliyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.