SON DAKİKA
Hava Durumu

ENGELLİLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM

Karadeniz Omurilik Felçliler Derneği'nin kurucusu ve onursal başkanı Mustafa Yaşar Kelleci, "3 Aralık Engelliler Günü" dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
ENGELLİLERİMİZİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRALIM

Kelleci, Görele ilçesinde faaliyet gösteren derneğin merkezini ziyaret etti ve dernek başkanı Asiye Divli ile ekibiyle bir araya gelerek Engelliler Günü'nü kutladı.

Kelleci, Engelliler Günü'nün yılda bir gün değil, her gün engellilerin önündeki engelleri kaldırmak için mücadele günü olduğunu vurgulayarak, "Bu konuda farkındalık oluşturmak, engelli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmek için bir adım atmak hepimizin sorumluluğundadır. Belediyeler, üniversiteler ve meslek odaları bu süreçte önemli rol oynayabilir. Birlikte yaşamı planlamak, daha kapsayıcı ve adaletli bir toplum için gereklidir. Bu da belediyelerin aracılığıyla olacaktır. Üniversitelerin de meslek odalarında aracılığıyla mutlaka gerçekleştirecektir. Ancak, Karadeniz Bölge insanı olarak benim bildiğim kadarıyla, bir komşumuza veya bir yakınımıza, hatta sokakta gördüğümüz bir engelli vatandaşımıza bugün eğer karşılaşırsak, ona saygılarımızı sunmayı unutmayacağımızı çok iyi biliyorum." şeklinde konuştu.

Dernek başkanı Asiye Divli de 20 yıldır her an yanlarında olan onursal başkan Mustafa Yaşar Kelleci'ye teşekkür ederek, "Bizim sorunlarımız her gün sürüyor. Biz engelli değiliz, engelleniyoruz. Günlük yaşamda birçok arkadaşımızla zorluklarla karşılaşıyoruz. Toplumsal hayata tam anlamıyla katılamıyoruz” dedi.

Haber;Ümit GÜNGÖR

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.