SON DAKİKA
Hava Durumu

ENGİNYURT, YİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 85. Ölüm yıl dönümünde tüm gözler Diyanet İşleri Başkanlığına çevrilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 17:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
ENGİNYURT, YİNE ATEŞ PÜSKÜRDÜ


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 10 Kasım’da Atatürk ile alakalı bir paylaşım ya da hutbelerde dualar edilip edilmeyeceğini merak edenlerden birisi de Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt olmuştu. 
9 Kasım günü sosyal medya hesaplarında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yönelik paylaşımlarda bulunan Enginyurt 10 Kasım ve Mustafa Kemal Atatürk’ü hatırlatmıştı. 10 Kasım günü ise Türkiye genelinde hemen her Atatürk’ü saygıyla andılar ve saat 09.05’te 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 10 Kasım’da yine Mustafa Kemal Atatürk ile alakalı bir girşimde bulunmadı. 
DP Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ise ne medya platformlarında ne de Cuma Hutbesinde Atatürk’e yer verilmemesini eleştirerek ‘Yazıklar Olsun’ dedi.
Enginyurt sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, bugün 10 Kasım ve sen yine M. KEMAL ATATÜRK’ü yok saydın. Ne oldu Ali! Başın göğe mi erdi? ATATÜRK yüzlerce yıl hep hatırlanacak, fakat sen ve senin gibiler tarih çöplüğün de yok olup gidecek. Sen İnsan bile değilsin Ali. Yazıklar olsun.” dedi.

HABER: İSLAM DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.