SON DAKİKA
Hava Durumu

EV ALACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ FIRSATI

Türkiye ekonomisinin 3 yıllık yol haritasının belirlendiği Orta Vadeli Program kapsamında ilk kez ev alacaklara düşük faizli konut kredisi imkanı sağlanacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2023 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2023 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
fatsagazetesi.net
EV ALACAKLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ FIRSATI

15 yıl vade ile verilmesi planlanan kredide faiz oranının 1.20 olması bekleniyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ikinci konutunu alacaklar için kredi sınırlaması getirmiştiç. Ancak ilk kez ev alacaklarla ilgili yeni bir çalışma yürütülüyor. Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi verilecek. Kredide vadenin 15 yıl, faizin ise 1.20 olması bekleniyor.

MÜJDEYİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VERECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenilen 1.20 düşük faizli konut kredisine ilişkin çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından düzenleme Meclis'e getirilecek.

KONUT KREDİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Daha önceki kampanyalarda, taşınmazı alacağı şehirde son 1 yılda konut satmamış olmak, hisseli bir konuta sahip olsa dahi hisse oranının %50'den fazla olmaması gibi kriterler bu kampanyada da uygulanabilir. Özellikle ilk kez ev alacaklar için belli bir süredir o şehirde bulunma şartı da aranabilir.

VADE NE KADAR OLACAK?

Daha önceki gerçekleştirilen kampanyalar göz önüne alındığında kredi vadesinin 15 yıl olması bekleniyor. İlk kez ev alacaklar düşük faizli ev kampanyasında 120 ay dışında 15 yıl yani 180 aya kadar bir vadelendirme imkanı sunulabilir.

Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.