SON DAKİKA
Hava Durumu

EVCİL HAYVANINI SOKAĞA ATANLARA 60 BİN TL CEZA!

TBMM’ye gelen yasa tasarısına göre yerel yöneticiler, yükümlülüklerini yerine getiremezse 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
EVCİL HAYVANINI SOKAĞA ATANLARA 60 BİN TL CEZA!

Köpeklerin barınaklara alınması için yerel yönetimlere 2 yıl süre tanınacak. Evcil hayvanını sokağa atanlara ise 60 bin TL ceza uygulanacak.

Sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. Başıboş köpekler barınaklara alındıktan sonra kısırlaştırılıp aşılanacak ve bakımlarının ardından yeniden sokağa bırakılmayacak. Kuduz tehlikesi olan, hastalıklı ve saldırgan başıboş köpekler ise barınaklara alınarak veteriner hekimlerden oluşacak bir kurul kararıyla uyutulabilecek.

BÜTÇEDEN PAY AYRILACAK

Belediyeler, barınak ve bakım masrafları için bütçelerinden binde 5 oranında pay ayırmak zorunda olacak. Büyükşehir belediyelerinde ise bu oran binde 3 olacak. Bu payı başka amaçlar için kullanan belediye başkanlarına ceza verilecek. Ayrıca, evcil hayvanını sokağa atanlara 60 bin TL ceza uygulanacak.
Hayvan hakları savunucuları ve yerel yönetimler, teklifin TBMM’de nasıl değerlendirileceğini merakla bekliyor. Yeni düzenlemelerin hayvanların korunması ve belediyelerin sorumluluklarını yerine getirmesi açısından önemli adımlar içermesi bekleniyor.






Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.