SON DAKİKA
Hava Durumu

FATSA, FİLİSTİN İÇİN BU KERMESTE BULUŞTU

Fatsa’da Filistin’e destek amacıyla düzenlenen kermese ilk günden büyük ilgi gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2023 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2023 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
FATSA, FİLİSTİN İÇİN BU KERMESTE BULUŞTU

Günlerdir İsrail tarafından bombalara ve zulme maruz kalan binlerce Filistin vatandaşı için Fatsa’da destek amacıyla kermes düzenlendi. Sabah saatlerinde Plevne Meydanına kurulan kermes alanına kısa süre vatandaşlar giderek, alanda bulunan yiyeceklerden aldılar. 

Fatsa Yetim Der, Fatsa Müftülüğü, Fatsa Kızılayı Temsilciliği, Fatsa İHH Temsilciliği, Fatsa Damla Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Derneği Fatsa Şubesi, Türkiye Gençlik Vakfı Fatsa Şubesi iş birliğiyle Filistinlilere destek amacıyla kurulan kermes alanında onlarca el yapımı lezzetler vatandaşlara sunuldu. 

Kermesi ziyaret eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Filistin’in yanındayız dediler.

Başkan Kibar, yaptığı açıklamada, “Fatsa olarak, yardımlaşma ve dayanışma kültürümüzü bir kez daha sergileyerek, Filistin-Gazze’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Gazze'deki kardeşlerimize yardım eli uzatan bu anlamlı etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Etkinliğin başta Filistin-Gazze olmak üzere tüm dünyadaki barış ve huzur için bir vesile olmasını diliyorum.” dedi.


Filistin’e destek amacıyla kurulan kermes alanının 2-3-4 Kasım tarihlerinde devam edeceğini belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, tüm vatandaşların desteklerini beklediklerini ifade etti. 

Kermeste el yapımı lezzetlerin yanı sıra Filistin Bayrağı renkleri ile hazırlanan yaş pasta dikkat çekti.

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.