SON DAKİKA
Hava Durumu

FATSA’NIN TARİHİ ZENGİNLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILIYOR

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol, Ordu Müze Müdürü Mustafa Kolağasıoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cevat Erbil Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
FATSA’NIN TARİHİ ZENGİNLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARTILIYOR

Ziyaretle ilgili Başkan Kibar: “Fatsa olarak, kültürel mirasımıza sahip çıkmaya ve zengin tarihimizle geleceğe umutla ilerlemeye kararlıyız. Bu değerleri gün yüzüne çıkarmak için atacağımız her adım, şehrimizin kimliğini güçlendirecek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacaktır.” dedi. 

Başkan Kibar Fatsa’da devam kazı ve kültürel çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada: “Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol, Ordu Müze Müdürümüz Mustafa Kolağasıoğlu ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Cevat Erbil misafirimiz oldu. Cıngırt Antik Yerleşim Yerinde devam eden kazı çalışmaları, Kurtuluş Mahallemizde bulunan Aziz Konstantin ve Helena Manastırı Kazı Alanındaki çalışmaları, Bolaman Haznedaroğlu Konağının Kent Müzesine dönüştürülmesi hakkında istişarelerde bulunduk.” diye konuştu. 

“FATSA’NIN KÜLTÜREL MİRASINA SAHİP ÇIKMAKTA KARARLIYIZ”

Fatsa olarak, kültürel mirasa sahip çıkmaya ve İlçenin zengin tarihini geleceğe umutla ilerlemeye kararlı olduklarını kaydeden Başkan Kibar: “Bu değerleri gün yüzüne çıkarmak için atacağımız her adım, şehrimizin kimliğini güçlendirecek ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacaktır. Bu kıymetli çalışmalardaki katkılarından dolayı Prof. Dr. Ayşe Fatma Erol’a, Ordu Müze Müdürlüğümüze teşekkür ederim.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.