SON DAKİKA
Hava Durumu

“FINDIK 10 GÜN ERKEN BAŞLAYABİLİR”

Ordu’da yeni hasat sezonuna sayılı günler kala, üreticinin merakla beklediği fındık hasat tarihi ile ilgili açıklama geldi. Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, hava şartlarına dikkat çekerek hasat tarihlerinin 10 gün erken başlayabileceğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
“FINDIK 10 GÜN ERKEN BAŞLAYABİLİR”

Geçtiğimiz yıl Ordu’da hasat tarihleri sahil kesiminde 12 Ağustos, orta kesimde 17 Ağustos, yüksek kesim için ise 25 Ağustos olarak açıklanmıştı. 2024 yılı hasat sezonuna sayılı günler kala üreticiler bir yandan TMO’nun açıklayacağı taban fiyatları beklerken, diğer yandan fındık hasat tarihlerini beklemeye koyuldu. 

AYDIN HAVA ŞARTLARINA DİKKAT ÇEKTİ!

2024 yılı Fındık hasat takvimi konusunda açıklama yapan Ulubey Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Aydın, hava şartlarına dikkat çekerek hasat tarihlerinin 10 gün erken başlayabileceğini söyledi. Aydın: “Fındık toplama tarihi 10 gün geç de olabilir, 10 gün erken de olabilir. Geçen yıldan erken de olabilir. Çünkü havalar çok tuhaf gidiyor. Temmuz ayında 20 gün aşırı sıcak olabilir ve bu da hasat tarihini Ağustos'un başına çekebilir. Tarım Müdürlüğümüz bu konuda çalışmalar yapıyor. Ancak kesin bir tarih vermek için henüz erken. Temmuz'un 15'i veya 20'si gibi daha net konuşabiliriz. Biraz sabırlı olmak lazım," ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.