SON DAKİKA
Hava Durumu

FINDIK HASADINA ERKEN BAŞLAYANLARA YASAL İŞLEM YAPILACAK!

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça fındık hasat tarihleri ile ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.07.2024 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 24.07.2024 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
FINDIK HASADINA ERKEN BAŞLAYANLARA YASAL İŞLEM YAPILACAK!

Başkan Akça üreticilerin erken hasattan kaçınması yarısında bulunarak: “Üreticilerimizin fındık hasatı için açıklanan tarihlere uyması fındık mahsülünün kalitesi be randımanı için çok önemlidir. Fındık hasat tarihlerine uymayan üreticilerimiz için,ihbar doğrultusundan ”Yasal” işlem uygulanacaktır.” dedi. 

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Başkan Akça: “Sevgili fındık üreticilerimiz Ordu ili için fındık hasat tarihleri belirlenmiştir. Sahil kesimi için: 05/08/2024 (0-250 rakım) Orta kesim için: 10/08/2024 (251-500 rakım) Yüksek kesim için:17/08/2024 (501 rakım ve üzeri) belirlenmiştir.” diye konuştu. 

“UYMAYANLARA YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK”

Fındık hasat tarihlerine uymayan üreticilere yasal işlem başlatılacağını kaydeden Akça: “Üreticilerimizin fındık hasatı için açıklanan tarihlere uyması fındık mahsülünün kalitesi be randımanı için çok önemlidir. Fındık hasat tarihlerine uymayan üreticilerimiz için,ihbar doğrultusundan ”YASAL” işlem uygulanacaktır. Üreticilerimizin mağduriyet yaşamamaları için açıklanan fındık hasat tarihlerine uymaları menfaatlerinedir.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.