SON DAKİKA
Hava Durumu

FINDIK İÇİN ÇARPICI İDDİA: “SERBEST PİYASA TUTTURABİLDİĞİNE SATIYOR”

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, fındık rekoltesinin beklenenden az olduğunu söyleyerek, mevcut fiyatın yeniden belirlenmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2023 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2023 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
FINDIK İÇİN ÇARPICI İDDİA: “SERBEST PİYASA TUTTURABİLDİĞİNE SATIYOR”

Bu yıl 718 bin ton olarak açıklanan fındık rekolte tahminin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı ifade eden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, bu sezon Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 718 bin ton fındık rekoltesinin hayal olduğunu belirterek, en az 100 bin tonluk bir sapmanın olduğunu söyledi.
Ergün, “Serbest Piyasa Tutturabildiğine Satıyor”
Serbest piyasanın üreticileri daha mağdur ettiğini söyleyerek fındığın tutturulana satıldığını ifade eden Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, "Fındık rekoltesi açıklananın 3'te 1'i kadar eksik çıkacak. Biz zaten açıklanan fiyatı yeterli bulmamıştık. En az 100 lira olsaydı, üreticinin eline biraz para kalırdı. İşçi masrafı, mazotu, gübresi çok arttı. Çoğu üretici işçi bile çalıştıramadı bu sezon bahçede. Acilen destek verilmesi gerekiyor. Fındıkta şu an serbest piyasada 68–73 lira arasında, tutturabildiğine satılıyor" diye konuştu.
ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun kalite fındığı kilogram başına 84 lira, levant kalite için ise kilogram başına 82 lira 50 kuruş olarak açıklamıştı.
Haber: Ümit Güngör

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.