SON DAKİKA
Hava Durumu

“FİYATLAR BEKLENTİLER IŞIĞINDA OLUŞTURULDU”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Ordu ziyaretleri kapsamında açıklanan fındık fiyatları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yumaklı fındık fiyatlarının 3 dolar 20 cent civarında tamamen beklentiler ışığında oluşturulmuş bir fiyat olduğunu söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 09.08.2023 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2023 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
“FİYATLAR BEKLENTİLER IŞIĞINDA OLUŞTURULDU”

Ordu'nun fındık üretiminde Türkiye ortalamasının yüzde 32 gibi ciddi bir payının olduğuna ifade eden Bakan Yumaklı, "Bizler ülke olarak özellikle son 21 yılda fındık üretimiyle alakalı çok ciddi mesafeler kaydettik. Sadece üretimi değil aynı zamanda bunun uluslararası pazarlara çıkması yolunda da çalışmalar devam ediyor. Bu ürünün sadece üretimi değil aynı zamanda katma değerli bir hale getirilerek pazarlanmasının ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yolda da çalışmalar var. Çok ciddi de mesafeler alındı. İnşallah çok uzun olmayan bir vadede bunun etkilerini de görmeye başlayacağız." dedi.


“ÜRETİCİLERİMİZDE MEMNUNİYETİ GÖRÜYORUZ”


Açıklanan fındık fiyatları ile ilgili Bakan Yumaklı: "Levant grubundaki ürünler için 82,5 lira ve Giresun kategorisindekiler için de 84 lira. Aynı zamanda 2,7 liralık bir desteğimiz var üreticilerimize. Bunlarla birlikte aslında 3 dolar 20 cent civarında tamamen beklentiler ışığında oluşturulmuş bir fiyat. Biz buradaki memnuniyeti görüyoruz ve bizler de memnun oluyoruz. İnşallah aynı şekilde aynı şevkle, aşkla buradaki üreticilerimizin ürünlerini üretmelerine devam etmelerini istiyoruz ve bekliyoruz." diye konuştu.
Haber: Müjdat HÜLÜR

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.