SON DAKİKA
Hava Durumu

“HER TÜRLÜ YARDIMA VE MÜCADELEYE VARIZ”

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça kahverengi kokarca ile ilgili kışlaklarda çok etkin mücadele yapılması gerektiğini ve kışlak mücadelesi için ziraat odaları olarak yaptıkları çalışmaların müthiş sonuçlar verdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
“HER TÜRLÜ YARDIMA VE MÜCADELEYE VARIZ”

Akça: “Kokarca ile yapılacak ve en iyi sonuç alınacak mücadele “kışlak” mücadelesidir. Ziraat Odaları olarak bizler her türlü yardıma ve birlikte mücadeleye varız, yeterki bize inanın.” dedi. 

Başkan Akça konuyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda; “Bilindiği üzere kokarca 300’e yakın meyve ve sebzeye zarar veren, üremesi ve hareket kabiliyeti çok yüksek bir tarım zararlısıdır. Kokarca ilimizde geçen sene zararlarını göstermeye başlamış olup, o günden bu güne bizim bölgemizde yok demeyip muhakkak etkin ve planlı bir mücadele yapılması gerektiğini her defasında en yüksek sesle duyurmaya ve üreticilerimizi uyarmaya çalışmıştık.” diye konuştu. 

“TOPYEKÜN MÜCADELE EDİLMELİ”

Başkan Akça zararlıya karşı topyekün mücadele edilmesi gerektiğini kaydederek; “Bugün gelinen nokta ise geçen seneden daha çok alana yayılmış ve ürüne büyük zararlar vermiş durumdadır. Bu yayılımın ve bu zararın artmasının en büyük sebebi ise bizde yok mantığıyla gerekli müdahaleyi yapmamamızdır.
Zararın neresinden dönersek kardır deyip bu sene topyekün mücadele etmemiz önümüzdeki seneleri kurtaracak ve yayılmasını en aza indirecektir. Bu seneki mücadele kışlaklarda çok etkin olarak yapılmalıdır. Kışlak mücadelesi için ziraat odaları olarak yaptığımız çalışmalar müthiş sonuçlar vermektedir. Bu mücadeleyi deneyimli kurumlar (Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları) ile birlikte koordineli olarak yaparsak çok daha başarılı sonuçlar alınacağı yaptığımız çalışmalar ile sabittir. Unutulmamalıdır ki; kokarca ile yapılacak ve en iyi sonuç alınacak mücadele “kışlak” mücadelesidir. Ziraat Odaları olarak bizler her türlü yardıma ve birlikte mücadeleye varız, yeterki bize inanın.” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.