SON DAKİKA
Hava Durumu

“HER YERE ZAM GELİYOR”

Türkiye’de milyonlarca vatandaşın merakla beklediği asgari ücret zammı ile alakalı Türk İş Sendika Başkanı Ergün Atalay, değerlendirmede bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
“HER YERE ZAM GELİYOR”

Vatandaşın tepkisine benzer bir tepki veren Başkan Atalay, herkesin dert yandığı asgari ücret zammı ile diğer tüm ürünlere gelen zamları belirterek asgari ücret açıklamasının erken olduğunu vurguladı.
Atalay, yüzde 27'lik vergi dilimine daha önce altı ayda girilirken artık nisanda girildiğini, vergiyle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.
Atalay, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçilerin masada olacağını belirterek "Onlar bu parayla nasıl geçiremediklerini anlatacaklar. Yaşayan bizzat orada oturacak. Kadın da olacak erkek de olacak. Asgari ücret çıktığında maalesef ülkemizde ete, süte, kiraya her şey, her yere zam geliyor. Şu anda asgari ücrete 'Evet' desen, imzalasan şubatın 1'inde olacak asgari ücret maaşı. Şu anda şubatın 1'ine 2,5 ay bir zaman var. O zamana kadar zaman olduğu için konuşmanın bir anlamı yok. Zamanında konuşmak lazım." dedi
Haber;İslam Duran 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.