SON DAKİKA
Hava Durumu

IHLAMUR FİYATLARI TAVAN YAPTI

Ordu’da, kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ıhlamurlar da satışa çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2023 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
IHLAMUR FİYATLARI TAVAN YAPTI

Yaprak ıhlamurun kilogram fiyatı 300, çiçek ıhlamurun fiyatı ise 500 TL’ye ulaştı.

Soğuk havaların en çok tercih edilenlerinden olan ıhlamur, yüksek fiyatıyla dikkat çekiyor. Bitkisel çaylar satan dükkanların tezgahlarını süsleyen ıhlamurlar kışın yaklaşmasıyla satışa çıktı. Geçtiğimiz aylarda köylerden toplanan ve kurutulan ıhlamurlar, havaların soğumasıyla birlikte talep görüyor. Özellikle soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı tüketilen ıhlamurun fiyatları ise 300 ile 500 lira arasında değişiyor. 
Altınordu ilçesinde bitkisel ürünler satan esnaflar, çiçek ıhlamurun kilosunun 500 lira civarında, yaprak ıhlamurun kilosunun ise 300 lira bandında olduğunu söyledi. Ihlamurları kiloyla değil gramla sattıklarını söyleyen esnaflar, ıhlamurda bu sene verimin düşük olduğunu ve bunun da fiyatlara olumsuz yönde yansıdığını söylediler.

TALEP OLDUKÇA FAZLA
Kış mevsimi öncesi ıhlamurun büyük rağbet gördüğünü belirten esnaflar, “Bu yıl ıhlamurda rekolte az, talep fazla. Ihlamurlar bize köylerden geliyor. Tahminim bu kış fiyatlar hiç düşmeyecek, aksine daha da artacak. Bence önümüzdeki aylarda ıhlamurun kilosu kalitesine göre daha da yükselebilir” dediler.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.