SON DAKİKA
Hava Durumu

İYİ Kİ DOĞDUN CUMHURİYET!

Ordu’da Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünü düzenlenen törenle kutlandı. 7den, 70’e geniş katılımın olduğu törende coşkulu anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
İYİ Kİ DOĞDUN CUMHURİYET!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan törene Ordu Valisi Muammer Erol, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenci ve velileri katıldı.


Törende konuşma yapan Vali Erol, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayarak İsrail ‘in Filistin’e karşı uyguladığı vahşeti kınadı. Vali Erol: “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde mazlum milletlerin umudu ve sesi olma yolunda ilerlemekte ve uluslararası ilişkilerde haksızlıklara, insan hakları ihlallerine ve hukuksuz güç kullanımına karşı hakkı ve doğruyu en yüksek sesle haykırmaktadır. Bu çerçevede, Filistin'de yaşanan insanlık dışı olaylara ve masum sivil kayıplara karşı duyarlılık gösteriyor, bu acıları paylaşıyoruz ve kayıplara rahmet diliyoruz. Cumhuriyetimizin bayramını 100. kez kutluyor olmanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşadığımız bu anlamlı günde dileğim odur ki bu coşkuyu dünya döndükçe hep birlikte yaşayalım ve birliğimize bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım" dedi. 


Program düzenlenen etkinliklerin ardından sona erdi. 
Haber: Müjdat Hülür

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.