SON DAKİKA
Hava Durumu

KARADENİZ, ALTIN DEPOSU ÇIKTI

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz Bölgesinin altın potansiyeli ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2023 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2023 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
KARADENİZ, ALTIN DEPOSU ÇIKTI

Fatsa başta olmak üzere altın madeni işletmecilerinin yoğun ilgi gösterdiği Doğu Karadeniz Bölgesinde altın yoğunluğu merak edilen konulardan biri idi.
Şirketler alanlarını gittikçe büyütürken, vatandaşlar ise çevreye verdikleri zarardan ötürü tepki gösteriyorlardı.
Karadeniz Teknik Üniversitesi emekli Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz Bölgesinin altın potansiyelini bilinenden çok daha fazla olduğunu belirtti.
Prof. Dr. Bektaş, yaptığı açıklamada, “Magmatik kayaçlara eşlik eden bakır, kurşun, çinko gibi metalik maden yatakları Cenevizliler zamanından beri işletilmekte ve günümüzde MTA tarafından araştırma- geliştirme çalışmaları devam etmektedir. Bugüne dek kendini gizleyebilen altın madenleri de bilim ve teknolojideki gelişmeyle artık birçok yerde siyanürle işletilmektedir. Ancak işletmelerde Çevre Etkileşim ve Değerlendirilmesi yasal mevzuat ve kontrolsüzlük nedeniyle halen kritik bir sorun olmaya devam etmektedir” dedi.
Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş’ın altın rezervleri ile ilgili paylaştığı görselde ise en yoğun bölge Ordu ve Giresun olarak görülüyor.

Haber;İslam Duran 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.