SON DAKİKA
Hava Durumu

“KENTSEL DÖNÜŞÜM İŞLERİNİ HIZLICA DEVREYE SOKMALIYIZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un depreme hazırlanması konusunda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2023 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2023 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
“KENTSEL DÖNÜŞÜM İŞLERİNİ HIZLICA DEVREYE SOKMALIYIZ”

Özhaseki, “İstanbul’da 5.8 milyon bağımsız birim var. 1,5 milyonu riskli, ama 600 bini ilk etapta yıkılmak zorunda. Bu 600 bin konutun çok hızlı şekilde dönüşmesi lazım. Bizim yerimizde durmadan, kentsel dönüşüm işlerini hızlıca devreye sokmamız icap ediyor.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bin yılın afeti 6 Şubat depremlerinde toplam 18 ilin ve 14 milyon insanın etkilendiğini ifade eden Bakan Özhaseki, “Merkezler neredeyse yüzde 90 yok oldu. 254 bin konutla Hatay önde, Kahramanmaraş 112 bin, Malatya 103 bin ve Adıyaman’da da bu sayımız 64 bin. Şu an 1 milyon 900 bin vatandaşımız evlerinden uzakta. Bunlardan 80 bin kadarı yurtlarda ve sosyal tesislerde misafir oluyor. 325 bin aileye kira yardımı yapmaya devam ediyoruz. Bu sebeple, bizim gece gündüz demeden, tüm vatandaşlarımızı sağlıklı bölümlere, kendi evlerine almamız gerekiyor.” diye konuştu. 

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.