SON DAKİKA
Hava Durumu

KİMLİKLER DEĞİŞTİ, KAPLAMA İŞİ AZALDI

Geçmiş yıllarda yaygın olarak özellikle şehir merkezlerinde sık görülen PVC kimlik kaplama tezgahları, yenilenen kimlik ve ehliyet belgeleriyle azaldı.

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2023 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2023 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
KİMLİKLER DEĞİŞTİ, KAPLAMA İŞİ AZALDI

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile birlikte ehliyet, kimlik ve pasaport ile ilgili değişiklik kararı, 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girdi. Sonrasında ise vatandaşlar yeni tip kimlik kartları ile ehliyetlerini kullanmaya başladı. Geçen yıllarda erkekler için mavi, kadınlar için ise pembe olarak kullanılan ve büyük olduğu için sıklıkla yıpranan kimlik kartları, PVC kimlik kaplama tezgahlarında yenileniyordu. Değişen kimlik kartlarının boyutu küçülünce, yıpranma oranları da azaldı, haliyle de PVC kaplama tezgahlarının sayısı da azaldı. Bu mesleğe devam edenler ise geçen yıllarda günlük 30 adet kimlik yapabildiklerini, günümüzde ise 5-10 arasında kaplama yaptıklarını belirtiyor.
Ordu’nun Altınordu ilçesinde 10 yıldır kimlik kaplama işiyle uğraşan 74 yaşındaki Osman Duru, “Gün içinde en fazla 5-10 tane kimlik kaplıyorum eskisi gibi iş yok. Bu iş de bitti sayılır, zaten benden başka yapan da bilmiyorum. Yeni kimlerin çıkmasıyla birlikte bu işte bitmiş oldu. Eski kimlikler eski oldu şimdi artık eskisi gibi kimse kimliklerini kaplamıyor. Yeni kimliklerde kaplama yapanlar az oluyor. Sadece kimlik değil, ehliyet ve pasaport kaplaması da yapıyoruz. Yıprananları yeni hale getiriyoruz” dedi.

Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.