SON DAKİKA
Hava Durumu

KİVİYE DE KOKARCAYLA MÜCADELE  UYARISI GELDİ

Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden fındığın ardından kiviye de kahverengi kokarcayla mücadele uyarısı geldi.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2024 13:08
Kaynak: Haber Merkezi
KİVİYE DE KOKARCAYLA MÜCADELE  UYARISI GELDİ

Yapılan incelemelerde kivi bahçelerinde de kokarca sayısının artığını ve kimyasal mücadele çalışmalarının yapılması gerektiği kaydedildi. 

İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yapılan Kahverengi Kokarca sürvey çalışmaları sonucu, kivi bahçelerinde de Kahverengi Kokarca ergini ve yumurtadan nimf çıkışları görüldüğünden zararlıya karşı kimyasal mücadele ihmal edilmemelidir. Üreticilerimiz bahçelerini kontrol etmek suretiyle yaprak altlarında yeni çıkmış nimfler ve meyveler üzerinde erginler gördüklerinde kimyasal mücadele yapmaları gerekmektedir. Son ilaçlama ile hasat arasındaki geçmesi gereken süre dikkate alınarak kimyasal mücadelede kullanılacak bitki koruma ürünleri Bakanlığımız Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanında belirtilmiş ayrıca aşağıdaki tabloda sıralanmıştır.” denildi. 

“SAMURAY ARISI SALINAN YERLERDE İLAÇLAMALAR SINIRLANDIRILDI”

Kahverengi kokarcayla mücadele kapsamında birçok noktaya salınan samuray arısının bulunduğu yerlerde ilaçlamaların sınırlandırıldığı kaydedilerek; “İlaçlama esnasında hiçbir şey yenilip içilmemeli gözlük, maske, eldiven, tulum ve çizme mutlaka giyilmelidir. İlaçlama bittikten sonra mutlaka bütün vücudumuz bol sabunlu su ile yıkanmalıdır. Boş ilaç ambalajları gelişi güzel çevreye atılmamalı uygun bir şekilde bertaraf edilmelidir. İlaçlama yapılan bahçelerde 10 gün süre ile hayvan otlatılmamalıdır.” ifadelerine yer verildi. 

KOKARCAYLA BİRLİKTE ARILARA DA ZARAR VERMEYİN!

Ordu’da fındık ve kividen sonra diğer önemli bir geçim kaynağı da arıcılıkla ilgilide kimyasal ilaçlama esnasında dikkat edilmesi uyarısında bulunularak; “İlaçlama esnasında arıların su içtiği kaynaklara Bitki Koruma Ürünleri bulaştırılmaması son derece önemlidir. İlaçlamalar akşam saatlerinde, arıların uçuş yapmadıkları zamanda yapılmalıdır.” açıklamasında bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.