SON DAKİKA
Hava Durumu

MÜCADELEDE ARALIKSIZ BİLGİLENDİRMELER SÜRÜYOR

Fındığı bitirme seviyesine getiren, vatandaşı çileden çıkaran kahverengi kokarca mücadelesi aralıksız devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2023 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2023 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
MÜCADELEDE ARALIKSIZ BİLGİLENDİRMELER SÜRÜYOR

Mayıs ayından itibaren Fatsa’da etkisini göstermeye başlayan ve Ağustos ayı itibariyle popülasyonu devasa boyutta artan Kahvrengi kokarca zararlısını yok etmeye yönelik bilgilendirme toplantıları ve mücadele çalışmaları ekiplerde sürdürülüyor.
Ordu’da üreticininin geçim kaynağı olan fındıkta rekolte düşüklüğüne sebep olan ve bazı bölgelerde fındığı tamamen yok eden kahverengi kokarcanın gelecek sezonda zararını en aza indirmek isteyen üreticiler, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinden destek istiyorlar.
Aylardır Fatsa’nın kırsal ve sahil mahallelerinde bilgilendirme toplantılarına devam eden Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Birimi ve Fatsa Ziraat Odası Tarım danışmanları bu kez Ilıca Sarmaşık mahallesinde ki üreticilere kokarca mücadelesi hakkında bilgiler verdiler.
İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, “Bu kapsamda zararlı kış dönemini Nisan ayının sonuna kadar kışlaklarda geçirdiğinden, kışlamış erginlerin kışlaklardan dağılmadan kitle halinde imhası için mesken olan yerlerde toplanıp imha edilmesi, gerekmektedir.
Mayıs ayından sonra böceğin ve yavrularının hareketli olduğu dönemde ise Ruhsatlı Bitki Koruma Ürünleri ile tarımsal alanlarda ilaçlı mücadele yapılması gerekmektedir.” Dedi

Haber;İslam Duran 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.