SON DAKİKA
Hava Durumu

“ORDU BU ZULMÜ HAK EDECEK NE YAPTI?”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Seyit Torun bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle 50 gün süreyle uçuşlara kapanan Ordu-Giresun Havalimanının THY tarafından uçuş sayısını da düşürme kararına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2024 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2024 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
“ORDU BU ZULMÜ HAK EDECEK NE YAPTI?”

Torun; “Vatandaşlarımıza eziyet etmek için bu kadar uğraşmayın, zaten fındığımız çürük, yolumuz bozuk, gençlerimiz işsiz. Ordu bu zulmü hak edecek ne yaptı?” dedi. 

Türkiye’de ve Avrupa’da deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 50 gün süreyle uçuşlara kapatılmıştı. Yıllık bir milyondan fazla yolcu sayısı ile Türkiye’deki 58 havalimanı içerisinde ilk 16. sırada yer alan ve açıldığı günden bu yana binlerce seferin düzenlendiği havalimanı, sisli ve rüzgarlı havalarda yaşanan uçakların ’pas geçmesi’ ile gündeme gelmiş, son olarak 2023 yılının Kasım ayında PAT sahaları onarımı ve apron genişletmesi çalışmaları nedeniyle 10 gün boyunca kapalı kalmıştı. Havalimanı, 16 Eylül-5 Kasım 2024 tarihleri arasında da 50 günlük bakıma alındı. Bu süreçte havalimanı PAT saha onarımı ve apron genişlemesi işlemleri tamamlanacak. 

“HAVALİMANINI EN YOĞUN DÖNEMDE KAPATTILAR”

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun 50 gün uçuşlara kapanan Ordu- Giresun Havalimanının Türk Hava Yolları (THY) tarafından uçuş sayısını düşürme kararına sert tepki gösterdi. Torun: “Ordu-Giresun havalimanını yoğun dönemde kapattılar yetmedi şimdi de THY uçuş sayısını düşürme kararı aldı. Vatandaşlarımıza eziyet etmek için bu kadar uğraşmayın, zaten fındığımız çürük, yolumuz bozuk, gençlerimiz işsiz. Ordu bu zulmü hak edecek ne yaptı?” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.