SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDU’DA TEFECİLERE OPERASYON: 19 GÖZALTI

Ordu dahil İstanbul merkezli 6 ilde tefecilik yapan bir örgüte yönelik operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklandı, 17'sine adli kontrol tedbirleri uygulandı, 1'i serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2024 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
ORDU’DA TEFECİLERE OPERASYON: 19 GÖZALTI

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, "örgütlü tefecilik" suçlarına yönelik yürütülen çalışma kapsamında İstanbul merkezli İzmir, Tekirdağ, Adana, Ordu ve Yalova'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 19 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden 1'i tutuklandı, 17'sine adli kontrol tedbirleri uygulandı, 1'i serbest bırakıldı.

OPERASYONUN DETAYLARI BELLİ OLDU

Ekiplerince yapılan çalışmada, bazı şüphelilerin bir ticaret merkezinde kurdukları farklı firmalar üzerinden çek ile teminat karşılığında ve POS cihazıyla tefecilik yaptığı belirlenmişti. Çalışma kapsamında mağdurlardan birinin, zanlılardan yüzde 3 karşılığında para aldığı, komisyon haricinde teminat olarak çek vermesi ve ipotek göstermesi istendiği, faiz karşılığında borcunu ödemesine rağmen müştekinin çeklerinin icraya verildiği, teminat olarak gösterdiği taşınmazlarının da şüphelilerce üçüncü kişilere devredildiği anlaşılmıştı. Şüphelilerin banka hesap hareketleri ve vergi dairesinden alınan bilgilerde yapılan incelemede, vergi suçu işleyen zanlılar ve firmalarca, ticari işlem hacimleri yetersiz olmasına rağmen banka hesaplarından yaklaşık 6 milyar lira nakit çekildiğinin belirlenmesinin ardından, İstanbul merkezli 6 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmiş, örgütlü şekilde tefecilik suçu işledikleri iddiasıyla 19 zanlı gözaltına alınmıştı.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.