SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDU’YA 3 MİLYON TL HİBE!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Ordu’da 367 yatırımcıya toplam 3 Milyon 66 bin lira hibe desteği ödemesi yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2023 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2023 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
ORDU’YA 3 MİLYON TL HİBE!

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları Makine Ekipman alımlarına yönelik % 50 hibe desteğinden yararlanmak amacıyla yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucunda hibe desteğine hak kazanan ve makine ekipman alımlarını gerçekleştiren üreticilere hibe ödemeleri gerçekleştirildi. 


“ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELER DESTEKLENİYOR”


Konu ile ilgili açıklama yapan Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz; “Programla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenilirliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Ayrıca tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojiler üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması, üretim maliyetlerini düşürülmesi ve kırsal ekonomik altyapının güçlendirilmesinin hedeflenmektedir.” dedi. 


“ÖDEMELER YAPILDI”


Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları Makine Ekipman desteklemeleri kapsamında 375 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandığını kaydeden Yılmaz; “Yatırımcılardan makine ekipman alımlarını gerçekleştiren 367 yatırımcıya Bakanlığımızca toplam 3 milyon 66 bin 289 TL hibe ödemesi yapıldı.“ açıklamasında bulundu.  

Haber: Müjdat Hülür

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.