SON DAKİKA
Hava Durumu

ORDU YİNE SALLANDI!

Sivas’ta meydana gelen  4.7 büyüklüğünde deprem, Ordu dahil çevre illerde de hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2024 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
ORDU YİNE SALLANDI!

Ordu’da Kısa süreli paniğe neden olan depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilcisi Yekta Yüksel yaptığı açıklamada, fay hatlarının Ordu’yu kıskaca aldığını ifade etti. 

Malatya’da geçtiğimiz gün 5.9 büyüklüğündeki depremde sarsıntı hisseden Ordu bu defa Sivas’ta meydana gelen 4.7 büyüklüğünde bir depremle sallandı. Merkez üssü Sivas olan depremin sarsıntı, Ordu dahil çevre illerde de hissedildi. AFAD yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, depremin şiddetli olmasına rağmen herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadığını bildirildi.

“FAY HATLARI ORDU’YU KISKACA ALDI”

Jeoloji Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilcisi Yekta Yüksel, Ordu’da deprem riski ve fay hatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, fay hatlarının Ordu’yu kıskaca aldığını ifade ederek, “Kuzey Anadolu fay hattı Mesudiye'nin arkasından Ordu'ya kuş uçumu 90-100 km mesafede bulunuyor. Yine Ordu sahilinde 10 km açıkta Gülyalı fayının olduğunu da biliyoruz. Bu yüzden Ordu’nun saydığım sıvılaşma potansiyeli olan düz zeminlerinde sahildeki faylarda meydana gelebilecek bir hareket veya Kuzey Anadolu fay hattında meydana gelecek bir harekette her zaman risk var. Ayrıca bu tip zeminler depremin şiddetini iki derece daha artırıyor.” uyarısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.