SON DAKİKA
Hava Durumu

SAĞLIK RANDEVULARINDA YAPAY ZEKA SİSTEMİ

Ordu’da içinde olmak üzere ülke genelinde vatandaşlar hastanelerden randevu alma konusunda sıkıntılar yaşarken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkemizde randevu konusunda dünyada eşi benzeri olmayan bir uygulama yapıldığını vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2023 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2023 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
SAĞLIK RANDEVULARINDA YAPAY ZEKA SİSTEMİ

Ülkemizde mobil uygulama, internet ve telefon ile arayarak dilediğimiz hastaneden ve hekimden randevu oluşturulabiliyor. Devlet hastanelerde doktor azlığı ve günden güne artan hastalıklar nedeniyle ise artan yoğunluk randevu sıkıntılarını arttırıyor. 

Bakan Koca, yaptığı açıklamada vatandaşların hastalıklarında yan dal randevuları için bir hekimin yönlendirme yapması gerektiğini belirttiği açıklamasında hastaların direkt yan dal randevu oluşturmak istediğini bu nedenle iş yükünün arttığı açıkladı. 

Her alanda olduğu gibi sağlık sistemlerinde ve randevu taleplerinde de yapay zeka vurgusunu yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca “Vatandaşımızın sağlık ihtiyacının hangi branşta olduğunu bilme zarureti yok. Bir sağlık profesyonelinin onu yönlendirmesi daha doğru. Bu bakımdan Aile Hekimlerimizin rolünü çok önemli görüyorum. Aile Hekimleri vatandaşlarımızı doğru branşlara yönlendirebilir. Bununla ilgili bir çalışmamız var.
Ayrıca hastalarımızın arayıp durumunu anlatacağı, doğru danışmanlık alarak doğru branşa müracaat etmesini sağlayacak bir çalışma planladık. Gerek gerçek sağlık profesyonelleri ile gerekse yapay zekâ tabanlı yönlendirme sistemleri ile bu konudaki iş yükünü azaltacak bir sistem için çalışıyoruz. Önemli mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum.” dedi.

Haber;İslam DURAN

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.